Ontdek de Magie van Colombia: Mijn Onvergetelijke Reisavontuur

vakantie naar lapland activiteiten

Mijn reisroute in Colombia 

Onverwachts kreeg ik nog de kans om vanuit Aruba naar Colombia te reizen, een populaire bestemming onder Arubaanse reizigers. De verhalen die ik gehoord had wekten mijn nieuwsgierigheid en ik wilde heel graag zelf Colombia ontdekken. Dus deze kans liet ik niet liggen.

vakantie naar lapland
vakantie lapland excursies

Begin punt Bogota

Mijn reis begon met een directe vlucht van Oranjestad naar Bogota met Wingo Air. Maar, natuurlijk zijn er ook vanuit Nederland diverse mogelijkheden om naar Colombia te vliegen. Na een grondige douanecontrole kon ik eindelijk mijn eerste stappen op Colombiaanse bodem zetten. Bogota, de bruisende hoofdstad.

Een absolute aanrader in Bogota is een bezoek aan de Monserrate-berg. Met een gondel reis je naar de top, een paar euro goed besteed voor een adembenemend uitzicht. In de middag verkende ik de stad per fiets, onder begeleiding van een gids, wat een fantastische manier bleek om in korte tijd veel van de stad te zien en een goede indruk te krijgen.

Vanuit Pereira naar Salento

Mijn volgende bestemming was Pereira. Hoewel Colombia uitstekende busverbindingen heeft, koos ik vanwege de beperkte tijd vaak voor binnenlandse vluchten, maar dit voelde ook een beetje aan als openbaar vervoer. Slechts in 30 minuten vliegen stond ik al op de luchthaven van Pereira. Vanuit Pereira reisde ik vervolgens door naar het kleurrijke Salento.

Salento staat bekend om zijn karakteristieke Willy Jeeps en de nabijheid van de Cocora-vallei, een absolute must-visit vanwege de imposante palmbomen die tot wel 60 meter hoog groeien. Je kan hier prachtig wandelen en ik koos voor de langste routen van ongeveer 12 kilometer. Het was uitdagend maar belonend. Je komt er meerdere hangbruggen tegen en ook moest je af en toe door de rivier heen om het pad verder te kunnen bewandelen. Een geweldige ervaring en echt een prachtige omgeving. Het dorpje zelf heeft gezellige restaurants en barretjes waar je het traditionele spel Tejo kan spelen. Een leuk weet je: het dorpje Salento diende als inspiratie voor de Disneyfilm Encanto.

vakantie naar lapland sneeuwscootertocht

Salento staat bekend als de koffiestreek, ook dit is zeker leuk om te ontdekken. En een andere leuke tip is om vanuit Salento een mountainbike tour te gaan doen richting de vallei. Let op, dit was vooral bergafwaarts waarbij je wel een beetje snelheid moet aankunnen. Ook dit was weer adembenemend.

 

Medellin

Mijn volgende stop was het levendige Medellin, ik besloot daar vanaf Pereira naartoe te vliegen. Een overgang van rustige natuur naar een miljoenenstad. Medellin, de stad van eeuwige lente, maakte een zeer positieve indruk. Naast paragliden boven de stad, genoot ik van heerlijk eten, winkelen in diverse leuke wijken en een bezoek aan Comuna 13, een wijk doordrenkt van geschiedenis rondom Pablo Escobar. Dit is een stad waar ik nog wel eens naartoe terug zou willen. Echt wat een leuke sfeer hangt hier! Er is zoveel te ontdekken en te zien. Een stad die zich langzaam weer opkrabbelt en dat is te merken.

vakantie naar lapland tips
vakantie naar lapland tips

Minca het verborgen juweeltje 

Op weg naar het noorden bezocht ik Minca. Ik verbleef in een hostel hoog in de jungle, bereikbaar per Jeep. Deze plek bood een adembenemend uitzicht en een ontspannen verblijf. Hier ontmoette ik bovendien gezellige medereizigers en verkende ik prachtige watervallen tijdens wandelingen. Echt een unieke plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur. Ik heb hier een geweldige tijd gehad. Ik zou deze plek dan ook zeker niet overslaan.

 

vakantie naar lapland activiteiten
excursies lapland vakantie

Tayrona nationaal park

Vlakbij Minca bevindt zich het Tayrona natuurpark, bereikbaar per bus na de avontuurlijke Jeep-rit terug naar beneden. Hier verbleef ik in een accommodatie vlakbij de ingang van dit park, ideaal. Ik maakte hier een pittige wandeling door het park. Er is hier van alles te zien, apen, kaaimannen, vele andere dieren en natuurlijk de prachtige natuur. Het is wel een pittige wandeling en vooral erg warm. Vertrek daarom vroeg zodat je het rustig aan kan doen. Je moet namelijk om 17:00 het park weer verlaten. Je kan er ook voor kiezen te overnachten in het park en in een hangmat bij een van de accomodaties te slapen. In dit park leeft er ook nog een inheemse stam. Heel bijzonder, je kon er soms hier en daar wat van terug zien. Soms sluiten ze zelfs het park om de stam de kans te geven rituelen uit te voeren.

vakantie naar lapland

De gehavende kust van Palomino

Mijn laatste bestemming was Palomino, een kustplaats die me deed denken aan het Caribisch gebied. Een perfecte plek om te ontspannen met uitgestrekte stranden, gezellige eettentjes en een accommodatie dat super knus was. De zwaar geteisterde stranden maakten een wandeling langs de kustlijn indrukwekkend, met mogelijk zicht op besneeuwde bergtoppen als het geluk aan je zijde is.

Vanuit Palomino reisde ik weer terug richting Bogota. Eerst met de bus naar Santa Maria en vanuit Santa Maria weer met een binnenlandse vlucht naar Bogota. Waarvandaan ik weer met een rechtstreekse vlucht naar Aruba vloog.

vakantie naar lapland activiteiten

Terugblik

Het was werkelijk prachtig en het is een absolute aanrader voor avontuurlijke reizigers. Mijn verlangen om terug te keren naar dit diverse land is groot, ik denk er regelmatig met veel enthousiasme aan terug.

Dit is natuurlijk een beknopte samenvatting van mijn reis, en ik heb je nog veel meer tips en verhalen te vertellen over leuke activiteiten en accomodaties. Wil je ook een onvergetelijke reis door Colombia maken? Stuur me gerust een bericht. Ik help je graag met het plannen en boeken van vluchten en verblijven, zodat jouw avontuur net zo bijzonder wordt als het mijne.

Interesse naar meer details? Neem contact met mij op en ik vertel je het graag.
Benieuwd naar meer foto’s en filmpjes? Neem een kijkje op mijn Instagram